Wij zijn Axelent - Maak kennis met Kurt Rosenberg

 

Kurt Rosenberg kwam in mei 2023 bij de Axelent familie als Key Account Manager voor onze agenten. Kurt heeft zijn wortels in Zuid-Afrika, maar woont tegenwoordig in de buurt van Karlskrona in Zweden. Lees meer over zijn interessante levens- en werkreis. 

 

Vertel eens iets over jezelf

"Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika en emigreerde naar Zweden, tijdens de Covid pandemie, in juni 2020. Ik woon momenteel op een klein eiland, vlakbij Karlskrona in het zuiden van Zweden, met mijn vrouw Olga, twee zonen, Kingston en Jude, en mijn reddingshond Bella. 

Ik hou van het buitenleven en het oceaanleven en geniet van mountainbiken, duiken, alpineskiën en varen. Ik ben geïnteresseerd in muziek en verzamel vintage en interessante gitaren (en speel er ook een beetje op). 

Ik ben gepassioneerd door mensen en menselijke ontwikkeling, zowel op persoonlijk als professioneel vlak en besteed veel tijd aan het verbeteren van mijn vaardigheden en kennis op dit gebied." 

 

Kunt u iets vertellen over wat u deed voordat u bij Axelent kw 

"Na mijn studie architectuur heb ik een aantal jaren in de ontwerpwereld gewerkt. Daarna heb ik verder gestudeerd in Project- en Bouwmanagement. Nadat ik me eind jaren 90 had gekwalificeerd als duikinstructeur, werkte ik 3 jaar als General Manager van een duikresort in Zuid-Mozambique. 

Na mijn terugkeer naar Zuid-Afrika ging ik werken bij Yaskawa Robotics op de afdeling conceptontwerp en verkoop en vervolgde ik mijn studie met een bedrijfs- en managementdiploma. Later werd ik Managing Director. 

Ik werkte voor YASKAWA Robotics in Zuid-Afrika van 2006 tot 2020 en meer recent voor Yaskawa Nordic in Zweden, als Customer Service Manager voor de Europese dochterondernemingen, tot 2021. In 2022 nam ik een sabbatical year om Professional Coaching te studeren, wat te reizen en me te vestigen in mijn nieuwe thuisland Zweden." 

 

Hoe lang werkt u al bij Axelent en wat is uw rol? 

"Ik ben sinds mei 2023 werkzaam bij de Axelent-familie in Hillerstorp, als Key Account Manager voor onze agenten en partners in Centraal- en Oost-Europa. Mijn rol is om de relaties die we hebben met onze partners te verbeteren en hen te ondersteunen bij het vergroten van hun markten en het verbeteren van de verkoopactiviteiten in hun respectieve gebieden. Mijn rol is ook om ons huidige partnernetwerk te analyseren om de kracht en waarde ervan voor Axelent te bepalen, en veranderingen te ondersteunen waar nodig. 

 

Heb je al eerder contact gehad met Axelent? Kunt u daar iets over vertellen? 

"Ik ken Axelent van mijn vele jaren bij Yaskawa, want Yaskawa Southern Africa was zowel klant als verkooppartner voor Axelent in Zuid-Afrika. We hebben nauw samengewerkt met het bedrijf in de vorm van Axelent's verkoop- en klantenondersteuning." 

 

Wat vind je het leukst aan je functie en wat is de grootste uitdaging? 

"Omdat ik veel waarde hecht aan de ontwikkeling van mensen, kan ik me in mijn rol bij Axelent richten op de ontwikkeling en versterking van onze relaties met onze agenten, om langdurige, wederzijds voordelige partnerschappen op te bouwen. 

Ik haal veel voldoening uit het feit dat ik bij Axelent kan werken met zulke getalenteerde en gemotiveerde mensen, die zorg dragen voor hun werk, maar ook voor hun werkomgeving. 

Mijn uitdagingen op dit moment, zijn het aanpassen aan de Zweedse (en Europese) cultuur, taal en manier van leven, maar tijd, moeite en energie zullen dit oplossen. 

Hoe voelde je je toen je de kans kreeg voor deze rol? Is het zoals u dacht dat het zou worden? 

Ik voelde dat dit een opwindende kans was om te werken met een bedrijf dat ik al vele jaren bewonder, waar ik mijn jarenlange ervaring kon gebruiken om de toekomstige ontwikkeling van Axelent op een positieve manier te ondersteunen en deel uit te maken van een geweldige bedrijfscultuur. 

Hoewel er enkele gebieden waren die we opzettelijk "onduidelijk" hebben gelaten, zijn mijn verwachtingen van het werken met Axelent precies zoals ik dacht." 

 

Wat vind je het leukste aan je baan bij Axelent? 

  • Geweldige mensen
  • Geweldige cultuur
  • Geweldige werksfeer
  • Deel uitmaken van een groeiende organisatie die zorgt voor haar personeel, klanten en het milieu in het algemeen

 

Hoe zien je werkdagen eruit? 

"Omdat ik voornamelijk vanuit mijn kantoor aan huis werk, kan ik me volledig richten op de taken van mijn agenten.  

Mijn dagelijkse routines omvatten regelmatige discussies met onze agenten over orders, aanbiedingen, markten, concurrenten en algemene onderwerpen op het gebied van bedrijfsontwikkeling. Ik heb regelmatig contact met de verkoop- en productteams van Axelent over klantprojecten en -kwesties, evenals met het marketingteam om agentontwikkeling en marktbekendheid te ondersteunen. 

Meestal ben ik 1 dag per week op kantoor in Hillerstorp voor persoonlijke gesprekken of algemene updates. 

Aangezien ik verantwoordelijk ben voor ongeveer 19-20 agenten in heel Europa, is mijn reisschema behoorlijk vol en dus besteed ik ongeveer een week van elke maand aan reizen om hen te bezoeken." 

Als iemand je zou vragen hoe het is om bij Axelent te werken, wat zou je dan zeggen? 

"Als je op zoek bent naar een bedrijf dat trouw is aan zijn oprichtingswaarden, een geweldige werkethiek heeft, zijn fouten toegeeft en een sterke en duidelijke visie heeft over waar het in de toekomst naartoe wil, dan is dit het bedrijf om voor te werken." 

 

Kurt Rosenberg

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Over Axelent

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris werkt iets meer dan 5 jaar voor Axelent.  Zijn eerste rol bij het bedrijf was Europ...

Maak kennis met Håkan Lindell - Onze nieuwe CIO

Mijn prioriteit is om - samen met het geweldige IT-team - door te gaan met het ontwikkelen van zo...

We Are Axelent - Ruben Geenen – Verkoop bij Axelent België

Vervoegde Axelent toen de lancering van onze impactbeschermingsreeks een feit was 

Ik kijk ernaar uit om een zeer sterk team op te bouwen

Ik steek mijn nek uit en zeg dat we de grootste dochteronderneming van Axelent worden