Axelent Safety Group

In juni 2019 werd de Axelent Safety Group opnieuw leven in geblazen. De ambitie is om het werk en het kennisniveau rondom machineveiligheidsproblemen binnen de Axelent Group te verhogen.

Axelent Safety Experts In Axelent Safety Group

 

Axelent Safety Group wordt geleid door Mikael Ström en de leden van de groep zijn Sven Toftgård, Axelent AB, Marc van den Ende, Axelent Benelux, Eric Plana, Axelent Spain en de externe machineveiligheidsgoeroe Matthias Schulz.

Waarom werd de Axelent Safety Group opgericht?

Axelent heeft sinds zijn start, bijna dertig jaar geleden, in de voorhoede gewerkt met veiligheidsvraagstukken. De gehele visie van Axelent is gebaseerd op het beschermen van mensen in een industriële omgeving en Axelent is bijvoorbeeld lid van het comité voor machineveiligheid (SiS). SiS voert de normalisatiewerkzaamheden van Zweden uit namens de overheid. De standaardiseringen zijn meestal internationaal en voldoen aan de overeenkomst van Wenen*.

De hervatting van de Axelent Safety Group was voor ons een natuurlijke stap, vertelt Mikael Ström, initiatiefnemer van de groep en productmanager op het hoofdkantoor van Axelent AB.

Wat voor soort taken heeft de groep?

Het voornaamste werk van de groep is ervoor te zorgen dat Axelent een hoog niveau van expertise heeft op het gebied van machineveiligheid. De kennis is gunstig voor onze groep en wordt overgebracht door middel van informatie-en opleidingsinspanningen.

Onze opdrachten zijn wisselend van omvang. Het kan gaan om het bijwerken van het unieke veiligheidshandboek, Safety Book, van Axelent, maar het ook de verantwoordelijkheid zijn voor de teksten over machineveiligheid op het web of een algemene consensus binnen de groep met betrekking tot machineveiligheidskwesties. Opleidingen rond machineveiligheid zijn een centrale taak waar we ook actief aan werken.

Wij abonneren op de normen en voor de interpretatie van deze, meestal zeer complexe teksten, roepen wij de hulp van Matthias Schulz in. Hij is heel goed in het vereenvoudigen en teksten maken die ”gewone” mensen begrijpen. Het Safety Book is daar een schitterend voorbeeld van.

Een andere opdracht waaraan de veiligheidsgroep voortdurend werkt, is om de informatie rond onze producten te vereenvoudigen. Een voorbeeld is de Schakelselectiegids die Marc Van de ende heeft gecreëerd. De gids verklaart en verduidelijkt het begrip voor welke sloten en schakelaars kunnen worden gecombineerd wanneer verschillende niveaus van veiligheid moeten worden bereikt.

Vanzelfsprekend is het werk van de groep ook van bijzonder belang als het gaat om het productassortiment van Axelent. De eindgebruiker van onze producten staat altijd in het middelpunt en we werken er intensief aan om ervoor te zorgen dat ons productaanbod altijd relevant is en voldoet aan alle gestelde eisen.

 

Vragen over Axelent Safety Group?

Contacteer Mikael Ström, mikael.strom@axelent.se of + 46 370 37 34 77

 

 

Het voornaamste werk van de groep 

is er voor te zorgen dat Axelent

een hoog competentieniveau

heeft op het gebied van

machineveiligheidsvragen.

 

Mikael Ström, Axelent AB

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en X-Nieuws

21 dec 2021 • X-Nieuws, X-News

The new issue of our X-News magazine is here – No 2 2021

This number’s theme is machine safety. Happy Reading!

24 jun 2021 • X-Nieuws

The new issue of the X-News magazine is here!

The new issue of the X-News magazine is here!

18 nov 2020 • X-Nieuws

The new issue of the X-News magazine is here!

This number is about our 30 years of safety, interviews from people in our organisation and tips...

17 jun 2020 • X-Nieuws

X-News newsletter nr 1 2020

In deze eerste editie van 2020 focussen we ons vooral op het magazijn en de logistiek. Je kan bij...