Gericht op de top

De Ladies European Tour (LET) is in volle gang en onder de blauw-gele vertegenwoordigers is Lina Boqvist te vinden, de ster in opkomst uit Småland. Met een gedeelde tweede plaats op de Lalla Meryem Cup in Marokko, die eind april werd gehouden, heeft ze laten zien dat ze meedoet in de strijd voor een plaats aan de top.

Lina Boqvist LET

 

 

Lina Boqvist doet nu voor haar vijfde seizoen mee aan het toernooi. De gedeelde tweede plaats is Boqvists beste resultaat tot nu toe en volgens Lina zelf is het seizoen zeer goed begonnen. “Er zijn veel stabiele wedstrijden geweest en ik heb echt het gevoel dat mijn laagste niveau nu enkele niveaus hoger ligt vergeleken met voorgaande jaren. Het leukste is natuurlijk mijn tweede plaats op de Lalla Meryem Cup. De wedstrijd in Marokko is door de jaren heen altijd mijn favoriet geweest en vorig jaar eindigde ik op de achtste plaats.”

Dit jaar startte Boqvist de wedstrijd in Marokko met 7 slagen onder par in de eerste ronde en nam daarmee gelijk de leiding. Zij bleef vervolgens aan de leiding tot de laatste dag toen ze enkele slagen verloor en uiteindelijk op een gedeelde tweede plaats eindigde.
”Achteraf ben ik ontzettend blij en trots op mijzelf en mijn prestaties”, zegt Boqvist.

Het is haar doel om zich te kwalificeren voor de British Open die dit jaar begin augustus zal worden gespeeld op de Woburn Golf Club en een ranking in de Top 10 voor de Order of Merit* wanneer het seizoen voorbij is.

Om de British Open te mogen spelen moet je bij de Top 25 op OoM horen en terwijl we dit schrijven ligt Boqvist op de 6e plaats. Boqvist heeft nog 3 wedstrijden te spelen, voordat de aanmeldperiode afloopt, het ziet er dus goed uit voor haar.

Axelent wenst Lina veel succes!

*De Order of Merit is een samenstelling van de resultaten van de wedstrijden van het seizoen.

Foto: Tristan Jones Photography

Over Lina Boqvist

Leeftijd: 28 jaar

Familie: Woont samen in Gislaved in Zweden. 

Carrière: Golfprof sinds 2010, heeft meegedaan aan de Ladies European Tour sinds 2015.

Thuisbaan: Isabergs GK

HCP: +4,7

Lees meer over Lina: www.linaboqvist.se

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019