Driedubbele schuifdeur met rail met 3 treden – aanpasbaar in geval van beperkte ruimte

Onze driedubbele schuifdeur met 3-traps rail is een ideale oplossing voor beperkte zijdelingse ruimte en maakt aanpassing van de openingsafmetingen mogelijk. De deur is geschikt voor vele omgevingen en kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

 

Driedubbele schuifdeur met rail met 3 treden

 

Zaken om te overwegen voordat u een machineafschermingsdeur kiest 

Bij het kiezen van een deur voor veiligheidshekken zijn er verschillende parameters waarmee rekening moet worden gehouden. Waarvoor dient de deur? Welke functie moet het hebben? In welke omgeving moet de deur geplaatst worden? Welke veiligheidsvoorzieningen zijn nodig? Hier vindt u informatie over waar u op moet letten bij het kiezen van een veiligheidsdeur en wanneer het gepast is om een ​​driedubbele schuifdeur met 3-traps rail te kiezen. 

Bij het kiezen van een veiligheidshekdeur zijn er verschillende parameters waarmee rekening moet worden gehouden. Door de juiste deur te kiezen, vormt deze geen gevaar voor de omgeving en is er geen risico op botsing met voorwerpen of personen, of zelfs beknelling van ledematen. Enkele belangrijke vragen om te overwegen zijn: 

 • Welk type veiligheidsdeur past bij de beschikbare ruimte?
 • Bereikt het het vereiste beschermingsniveau?
 • Hoe vaak moet het worden geopend/gesloten?
 • Kunnen sloten en interlocks (veiligheidsschakelaars) worden geïnstalleerd?

Het eerste dat u moet doen, is de functie van de deur en de kenmerken van de omgeving achterhalen. Vaak is een gekozen deur niet geschikt voor de omgeving of neemt te veel ruimte in beslag. De keuze hangt grotendeels af van het doel: gaat de deur dienst doen als doorgang voor personeel, materiële in-/uitgang of voor een andere functie? Schuifdeuren mogen normaal gesproken echter niet worden gebruikt als nooduitgang, omdat sommige mensen in paniek de deur niet snel genoeg kunnen openen. 

 

Wanneer is de driedubbele schuifdeur met 3-trapsrail de beste keuze? 

Alle veiligheidsdeuren van Axelent voldoen aan de eisen van de Machinerichtlijn 2006/42/EG voor beweegbare afschermingen op de markt. Uit ons assortiment veiligheidsdeuren is de driedubbele schuifdeur met 3-trapsrail ideaal in gevallen waar grote openingen gewenst zijn, maar waar de ruimte aan de zijkant ontbreekt. In plaats van dat de deurbladen zijdelings schuiven, overlappen ze elkaar en zijn ze met elkaar verbonden. In de open stand worden de deurbladen dus op een beperkt oppervlak opgevangen. 

Een driedubbele schuifdeur met 3-traps rail kan met voordeel worden toegepast wanneer er geen ruimte is om de veiligheidsdeur te openen zoals een gewone loopdeur. De deur kan worden aangepast aan verschillende openingsafmetingen. 

Het voordeel van alle deuren in het assortiment van Axelent – ​​de driedubbele schuifdeur met 3-traps rail vormt hierop geen uitzondering – is dat je geen specifieke panelen voor de deuren nodig hebt. Vaste hekwerkpanelen kunnen worden omgebouwd tot schuifdeur. 

 

In welke omgeving is de deur geschikt? 

De omgeving waarin de machineveiligheidsdeur moet worden geïnstalleerd, is belangrijk bij het nemen van de beslissing, omdat er deuren zijn die niet geschikt zijn voor alle soorten omgevingen. Zo kan een vochtige omgeving de staat van de deur beïnvloeden. Onze schuifdeuren kunnen echter in de meeste omgevingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld: 

 • Industrie
 • Magazijnruimte
 • Opslagoplossingen
 • Openingen in gebiedsgrenzen

 

Moet de deur worden aangevuld met andere producten? 

Wat zich in de hekdeur bevindt, bepaalt meestal de keuze van slot- en veiligheidsfuncties. Voor de opslag van eenvoudiger gereedschap is normaal gesproken geen installatie van schakelaars en sensoren vereist. Ze zullen echter nodig zijn om toegang tot gevaarlijke machines en robots te voorkomen. Houd daarom zeker rekening met het volgende: 

 • Het doel
 • Selectie vergrendelen
 • Indien een veiligheidsschakelaar vereist is
 • Wie/wat komt er door de deur
 • Wat zit er achter de deur

De deur moet worden aangevuld met een vorm van slot en in veel gevallen ook met een veiligheidsschakelaar. Dit is om persoonlijk letsel te voorkomen als de deur wordt gebruikt om toegang te krijgen tot machines, maar ook om stilstand van machines te voorkomen. Een andere nuttige aanvulling op de deur zijn onze kabelgoten. Het gebruik van draadgoten voorkomt rommel in opslagruimten en bevordert een schone en opgeruimde ruimte rond de productiefaciliteiten. Indien het vangrail hoger moet, kunnen de deurpanelen verlengd worden. 

 

Voordelige kenmerken van de deur: 

 • Er zijn geen speciale panelen nodig voor de deur
 • Geschikt voor de meeste omgevingen en werkgebieden
 • Geschikt voor beperkte ruimtes
 • Verschillende aanpassingsmogelijkheden
 • Kan worden gebruikt in combinatie met ons brede assortiment kabelgoten
 • Kosteneffectieve oplossing

 

Productinformatie: 

Maximale hoogte: 2500 mm 
Maximale breedte: 3 x 1500 mm. 

De breedte en hoogte van de deuren worden bepaald aan de hand van de paneelkeuze. Belangrijk! Bij bestelling dient de gewenste openingsrichting te worden opgegeven. 

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Machinebeveiliging

Onze nieuwe stootplint voor deuren

Stootplint past perfect bij onze producten voor machinebeveiliging en magazijnautomatisering 

Triple sliding door with 3-step rail - for large openings where space is lacking

In the open position, the door leaves are thus collected on a limited surface.

Sliding door, 2-step with upper rail – Perfect solution when space is limited

Optimal for warehousing and industrial work where there is lack of space sideways.

Sliding door, 2-step with upper rail – Where there is lack of space sideways

Perfect solution when space is limited - Watch the installation movie!