Staaldraad met geschiedenis

Hörle Wire heeft een geschiedenis die zich 102 jaar terug in de tijd strekt. In februari 2018 kwam dit alles bijna abrupt tot een einde. Een gedeelte van de 20.000 vierkante meter grote fabriek brandde af. Hoe gaat het nu met het bedrijf? We ontmoetten de directeur en productiemanager van HW om de stand van zaken te bespreken.

Axelent en Hörle Wire hebben een samenwerking die al meerdere jaren oud is. Wederzijds respect heeft een samenwerking opgeleverd die Jesper Bundgaard, de directeur van HW, liever beschrijft als een partnership. Het partnership is ook een van de redenen waarom de producten van Axelent in de nieuw gebouwde fabriek worden aangetroffen. Zowel de machine-afschermingen als de aanrijbeschermingen zijn er te vinden.

Hoe functioneert de samenwerking met Axelent?

"De samenwerking met Axelent verloopt uitstekend. We bevinden ons beide in dezelfde positie. We leveren niet alleen aan Axelent, maar ook aan andere spelers in dezelfde branche, die net als Axelent draad kopen van meer leveranciers dan alleen ons", legt Jesper uit.

Markus Sykora, productiemanager, vult aan:
"Wanneer we machines kopen, volgt de machineafscherming vaak met de aankoop mee, maar twee jaar geleden kochten we enkele kilometers gaaswanden van Axelent, waar we zeer tevreden over waren. Toen kwam de brand en alles was een puinhoop."

"Toen we bij de herbouw van de fabriek nieuwe machines bestelden, deden we dit veel uniformer dan voorheen. In plaats van machines van verschillende fabrikanten, hebben we besloten om dezelfde leverancier te gebruiken. Zo krijgen we een betere logistiek voor zowel reserveonderdelen als service. Hetzelfde principe was de basis voor de keuze van de machinebeveiligingen, samen met een wens van lokale aanwezigheid. Het aanbod van Axelent hield in dat ze een holistische leverancier willen zijn als het gaat om afscherming voor machines en interieur, wat perfect paste in onze nieuwe filosofie."

Image

Hoe heeft de brand je beïnvloed?

"Nou, laten we het zo zeggen. De brand heeft ons allemaal op verschillende manieren geraakt. Het is voor velen van ons een moeilijk hoofdstuk geweest, maar nu beginnen we met een schone lei en kijken we naar de toekomst," zegt Jesper.

"We hebben een fabriek die uitzonderlijk goed werkt. Hoewel de nieuwe lay-out minder productielijnen heeft, zijn ze sneller, moderner en betrouwbaarder. We hebben ook de volgorde van de lijnen veranderd en we hebben nu een efficiëntere doorstroming door de hele fabriek," zegt Markus.

Wat kun je zeggen over de producten van Axelent?

"Allereerst is het leuk om een direct verband te zien tussen onze producten en de machine-afscherming. De gaaswanden van Axelent zijn waarschijnlijk gemaakt van onze draad, en om dan onze machines draad te zien trekken achter de machine-afscherming van Axelent is een briljante verduidelijking van onze samenwerking. Als een bezoeker vraagt waar onze draad voor gebruikt kan worden, dan hoef ik alleen mijn hand maar op de machineafscherming te leggen", zegt Jesper tevreden.

"Een andere favoriet is de aanrijbescherming die rond onze pilaren is aangebracht. We hebben er al profijt van gehad en hebben zelfs al beschadigde onderdelen vervangen. Fantastisch flexibel en goed! Een derde favoriet zijn de afgeronde hoeken die we hebben gekozen voor enkele van onze machine-afschermingen (X-Guard contour)."

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Klantencases

Bekijk onze klantcase bij British Offsite in Essex, Groot Brittan

We vinden het geweldig om de ongelooflijke reis van de samenwerking te delen met onze gewaardeerd...

Together we create a profitable flow!

“We need a partner more than a supplier. A partner who can work together with us and advise us when necessary.”

Axelent and Finn-Power Oy have been in business together for more than a decade, and when we talk...

De eerste autofabrikant van Vietnam koos voor veiligheid van Axelent

VinFast is de eerste autofabrikant in Vietnam die zich richt op het wereldwijd exporteren van aut...