Wij investeren in logistiek

Het is geen nieuws dat Axelent zich in een uitzonderlijke expansiefase bevindt. Om de snelle groei die de organisatie momenteel ondergaat, aan te kunnen, hebben wij veel aandacht voor het ontwikkelen en verbeteren van onze logistiek. Een stap in dit proces is het nieuwe magazijn dat momenteel gebouwd wordt bij Axelent in Hillerstorp.

Axelents Nya Lager)

 

 

We vertelden niet zo lang geleden over het "nieuwe" magazijn, maar nu zijn we dus bezig met nieuwbouw. De nieuwe aanbouw aan de noordkant van de fabriek is 5000m2 groot en krijgt acht nieuwe laaddocks. We hopen op die manier de wachtrijen voor laden en lossen te verkleinen en zo de leveringen sneller op de weg te krijgen. De vier huidige docks zullen worden gebruikt voor het containerverkeer dat maar blijft toenemen.


Logistiek 4.0 

Met de bouw van het nieuwe magazijn beginnen we aan de eerste etappe voor Logistiek 4.0. Logistiek 4.0 zal uiteindelijk ook betekenen dat ons kleine-onderdelenmagazijn volledig geautomatiseerd zal zijn en het is ook de eerste stap naar een meer geautomatiseerd verpakkingsproces.

Stefan-Axelsson-Export-Manager-at-Axelent-AB.jpg

 

 

Logistiek worldwide

We investeren niet alleen in Zweden in logistiek. De hele wereld is ons speelveld en we moeten dienovereenkomstig werken. We hebben al een logistiek centrum in Chicago, Verenigde Staten, in Adelaide, Australië en ook één in Tokio, Japan. In 2019 zetten we ons vierde logistieke centrum buiten Zweden op, ditmaal in Bangkok in Thailand. Dit logistieke centrum zal Zuidoost-Azië verzorgen. Meer hierover vindt u in komende nummers van X-News.


Logistiek aangepast aan product

Logistiek gaat niet alleen over het bouwen van nieuwe logistieke centra, soms zijn er voor een product ook geheel andere zaken nodig. Ons kabeldraagsysteem X-Tray is daar een voorbeeld van. Om te voldoen aan de eisen van de klanten aan snelle leveringen waren we gedwongen om speciaal voor die markt een logistieke oplossing te vinden. Op pagina 5 kun je meer lezen over onze samenwerking met Ahlsell. Een samenwerking waar we enorm trots op zijn en die een aanzienlijke stap betekent voor de ontwikkeling van de logistiek van Axelent.

Veel leesplezier!


Stefan Axelsson,
Export Manager, Axelent AB

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019