De Axelent zonnewagen zag het licht tijdens de onthullingsceremonie

In ons vorige nummer van X-News hebben we aangekondigd dat de Axelent Group optreedt als hoofdsponsor voor het JU Solar Team. Sindsdien is er heel wat gebeurd. De zonnewagen is geëvolueerd van een aantal losse onderdelen tot een volledig functioneel voertuig.

JU Solar Team Event)

 

 

Na eindeloze uren werk was het eindelijk tijd voor het JU Solar Team om Axelent, de zonnewagen van dit jaar, te onthullen en aan de wereld te tonen. Er had zich een grote menigte verzameld in de foyer van de school voor onderwijs en communicatie aan de Universiteit van Jönköping om de auto te aanschouwen die in oktober Australië zal doorkruisen. Iedereen werd welkom geheten door gastvrouw van de avond, Matilda Ekman, die deel uitmaakte van het 2017 JU Solar Team. De grootste sponsors kregen de gelegenheid om het publiek te vertellen over hun samenwerking met het team.

JU Solar Team Car

 

 

Een warm welkom in Adelaide

Stefan Axelsson legde uit waarom het zo goed was van de Axelent groep om hoofdsponsor van het JU Solar Team te worden. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om over de toekomst na te denken en dat zonne-energie een interessante mogelijkheid is. Duurzame energie is niet nieuw voor Axelent. Al vele jaren leveren de eigen windturbines van de organisatie alle energie die nodig is.

Axelsson vertelde het publiek ook dat de Axelent Group verschillende leden van het 2017 JU Solar Team in dienst heeft genomen en dat zij, als onderdeel van de sponsoring, beschikbaar waren om hun ervaringen met het team van dit jaar te delen.

De Bridgestone World Solar Challenge eindigt in de stad Adelaide, waar Axelent Australia zijn kantoor heeft. Stefan is van plan om hier voordeel uit te halen. Hij zal bij de finishlijn staan wachten en heeft beloofd dat hij en het Australische kantoor het team een warm welkom zullen geven na afloop van de wedstrijd.
“Ik wil het team bedanken voor de mogelijkheid om jullie sponsor te zijn,” zei Stefan Axelsson tot slot.

JU Car)

 

 

Drukte bij onthulling van Axelent

Het evenement was goed georganiseerd en goed bezocht. De marketing manager van het team JU Solar, LisaBeth Sundström, was tevreden over de avond. 

“De onthulling van onze nieuwe zonnewagen Axelent verliep zeer soepel en het was geweldig dat we konden presenteren waar we de afgelopen twaalf maanden zo hard aan gewerkt hebben. De feitelijke planning van het evenement begon in april en het is geweldig om te zien dat nu, vier maanden later, alles op zijn plaats is gevallen. De bezoekers konden kennismaken met de chauffeurs en kregen uitleg over de verbeteringen die we sinds de vorige auto hebben doorgevoerd,” zegt LisaBeth Sundström.

Australië in zicht

Kelvin Frank is een van de chauffeurs en kijkt ernaar uit om de Axelent dwars door Australië te rijden.
“Het is een grote eer om geselecteerd te zijn en ons team te vertegenwoordigen. Deze taak houdt veel verantwoordelijkheid in, en de andere chauffeurs en ik gaan ons uiterste best doen om iedereen te imponeren met onze zonnewagen, waarin we zoveel uren werk hebben gestoken. Op basis van wat ik heb gehoord over de andere teams en hun prestaties in voorgaande jaren, denk ik dat het een echt zware wedstrijd zal worden. Het betekent dat we de lat dit jaar hoger moeten leggen en volgens mij hebben we dat gedaan met onze zonnewagen Axelent. Ik kan nauwelijks wachten tot de wedstrijd begint. We meten ons binnenkort voor de eerste keer met de andere teams om erachter te komen wie de beste is. We hadden ons niet beter voor kunnen bereiden op deze uitdaging,” zegt Kelvin Frank.

In zijn toespraak was Rishab Karan Mehta, de team manager van het JU Solar Team, trots dat het team erin was geslaagd om alle moeilijkheden te overwinnen die tijdens het werken aan de zonnewagen waren ontstaan. "Het voelde fantastisch om de auto eindelijk op het podium te hebben en aan de hele wereld te tonen. Het is moeilijk om het gevoel te beschrijven, maar op dat moment was het echt de moeite waard. De andere teams in de Bridgestone World Solar Challenge moeten oppassen,” zegt een vrolijke Rishab Karan Mehta.

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019