De Axelent-deelnemers aan Ironman 70.3 in Jönköping

Axelent staat bekend om zijn veelzijdigheid. Vier moedige medewerkers hebben het waarheidsgehalte hiervan bewezen; zowel bij het deelnemen aan een triatlon als bij het verwerken van orders.

Axelent Ironman (1))

 

De Ironman 70.3 vond in juli in Jönköping plaats voor het vierde jaar op rij. Het is uitgegroeid tot een zeer populaire traditie bij zowel deelnemers als toeschouwers. Ironman organiseert wedstrijden over de hele wereld maar het evenement in Jönköping is een van de absolute favorieten van de deelnemers. Volgens een onderzoek dat in 2018 werd uitgevoerd, bevelen de deelnemers met een grote waarschijnlijkheid Jönköping bij een vriend aan. Hun positieve houding komt grotendeels door de toeschouwers. Lokale bewoners zorgen voor een soort festivalsfeer wanneer ze de stoere deelnemers toejuichen.

Onder de personen aan de startlijn bevonden zich vier medewerkers van Axelent, klaar voor het zwemmen, de eerste discipline in de triatlon. En voor drie van hen, was dit de eerste keer dat ze aan het evenement deelnamen. Ze spanden zich allemaal moedig in en passeerden de finishlijn voor een groot publiek.

 

Simon Palm Axelent Ironman

 

 

Simon Palm was een van de debutanten.
“Het was een geweldige ervaring. Een half uur voordat het zwemmen van start ging, had zich al een enorme menigte  verzameld in het startgebied,” zegt Simon.

Het zwemmen was het deel waar Simon zich wat minder zeker over voelde.
“Fietsen en hardlopen zijn technisch niet zo veeleisend als zwemmen. Ik ben blij dat het zwemmen goed verliep, hoewel het ijskoud was,” vervolgt hij.

Het fietsen ging sneller dan Simon had gedacht, misschien een beetje te snel. Simon vindt dat hardlopen zijn sterkste discipline is, maar toch was het tijdens het hardlopen dat deze uitputtende race zijn tol begon te eisen.
“Het hardlopen was ongetwijfeld het moeilijkste deel, maar hoewel ik uitgeput was, heb ik toch de finish gehaald,” zegt Simon Palm.

Het evenement smaakt naar meer en Simon heeft zich al opgegeven voor de race van volgend jaar. Hij vindt dat hij zich beter had kunnen voorbereiden en is benieuwd of hij zijn tijd kan verbeteren. Het team van Axelent zal volgende zomer weer minstens zo groot zijn, omdat er zich al vier medewerkers voor de race in 2020 hebben ingeschreven.

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019