Axelent Group hoofdsponsor van JU Solar Team

JU Solar Team bestaat uit 17 studenten van de Universiteit van Jönköping. Samen ontwerpen en bouwen ze een auto die alleen wordt aangedreven door zonne-energie. In oktober 2019 zal de auto, die de naam Axelent heeft gekregen, deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge.

In de komende wedstrijd zal het team van JU concurreren met andere universiteiten van over de hele wereld. Het is een race van zo'n 3022 kilometer die hen te wachten staat. De wedstrijd gaat van het noorden naar het zuiden van Australië, van Darwin naar Adelaide. Bij de Axelent Group werken momenteel verschillende mensen die betrokken zijn geweest bij eerdere edities van het JU Solar Team. Als onderdeel van de sponsoring zullen zij, met al hun ervaring en competentie op dit gebied, beschikbaar zijn voor het team van dit jaar.

JU Solar Team Jonkoping University)

 

 

Het team achter de zonne-auto

JU Solar Team bestaat uit 17 studenten van verschillende technische richtingen van Jönköping University. Om het werk te stroomlijnen, is het team onderverdeeld in twee sub-teams; het constructieteam en het marketingteam. De studenten in het constructieteam verzorgen alle praktische werkzaamheden aan de auto, zoals design, software, elektronica en de bouw. Het marketingteam vergemakkelijkt het werk van de ingenieurs door te werken aan sponsoring, logistiek, evenementen, communicatie en marketing. Tilma Lundkvist, brandmanager van het JU Solar Team, kijkt positief naar de sponsorovereenkomst die met de Axelent Group werd gesloten:

“Het is geweldig dat Axelent Group onze belangrijkste sponsor is! Het voelt extra zeker om de eindspurt naar de Bridge-stone World Solar Challenge te beginnen met hun brede deskundigheid en geweldige toewijding.”

Solbil JU Solar Team

 

 

Stefan Axelsson, exportmanager bij Axelent, over de samenwerking:

“Vernieuwbare energie ligt ons na aan het hart. Axelent heeft in de loop der jaren geïnvesteerd in windenergie met een opbrengst die overeenkomt met ons elektriciteitsverbruik. Wij zullen tijdens de hele reis betrokken zijn, van de planningsfase tot de wedstrijd in Australië. Het team achter de zonne-auto is zeer gedreven en iedereen is getalenteerd op zijn betreffende vakgebied. We zijn enthousiast over de mogelijkheid om hen te leren kennen en hopen dat onze samenwerking zich ook na hun opleiding voortzet.”

 

Richard Skogward, CEO van Axelent Engineering, ziet overeenkomsten tussen zijn bedrijf en het JU Solar Team:

“We zeggen meestal dat wij de werkelijkheid creëren voordat die plaatsvindt. Dat is exact wat het JU Solar Team doet; met hun zonne-auto tonen zij aan dat de toekomst al hier is. Het is geen toeval dat een aantal personen die deel uitmaakten van vorige zonne-auto-projecten bij ons zijn komen werken.”

GEGEVENS | World solar challenge

Afstand
Van Darwin naar Adelaide, ca 3000 km

Datum
13 oktober tot 20 oktober

Over de wedstrijd
De wedstrijd lokt al meer dan 30 jaar studenten van over de hele wereld om de grenzen van de technologische ontwikkeling op te rekken. Het idee is dat zij helemaal zelf een voertuig ontwerpen en bouwen dat door zonne-energie wordt aangedreven. Vervolgens gaat het erom wie het snelste Australië met zijn uitdagende landschap doorkruist.

Lees meer over de wedstrijd op worldsolarchallenge.org

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019